Tratamentul de epilare progresiv definitiva cu IPL va scuteste de stresul zilnic de indepartare a parului prin metodele clasice. lasand pielea neteda si matasoasa. Epilarea progresiv definitiva poate fi realizata in doar 8 pana la 12 tratamente si este sigur de utilizat pe toate tipurile de piele (cu exceptia tipului de piele IV), toate tipurile de par si majoritatea culorilor de par. Singurele culori care nu raspund in general la tratamentele de epilare IPL sunt alb si roscat.

Ce este IPL?

Lumina intens pulsate (IPL) utilizeaza lungimi de unda specifice luminii pentru a distruge foliculii de par. Tratamentele IPL ofera o lumina cu spectru larg care se aplica pe suprafata pielii prin intermediul unui dispozitiv; aceasta lumina calatoreste prin piele pana cand loveste firele de par sau bulbul (radacina) parului. Bulbul este de obicei locul in care se afla cea mai mare concentratie de pigment, spre deosebire de restul axului de par. Pe masura ce lumina se transforma in energie calda, radacina firului de par este indepartata instantaneu. Tratamentele IPL nu sunt in general dureroase si nu exista timp de oprire dupa fiecare tratament. Este posibil sa simtiti o usoara furnicatura in timpul tratamentului si pentru o scurta perioada de timp dupa aceea. Aceasta este considerata o reactie normala.

Cat costa tratamentul IPL?

Preturile incep de la 70 lei pentru un singur tratament in functie de zona tratata. Se ofera reduceri pentru abonamentele de patru sedinte, astfel vei plati pretul a trei sedinte.

Ce ma pot astepta de la acest tratament?

Inainte de primul tratament, vi se va oferi o consultatie completa si gratuita pentru a va evalua adecvat pentru tratament. Vom vedea zona (zonele) de tratat si va vom oferi o estimare a numarului de tratamente de care veti avea nevoie si a costului total. De asemenea, beneficiati si de o testare gratuita, ce consta in epilarea unei zone mini (axila sau linie bikini) pentru a vedea reactia pielii si a stabili parametrii de lucru.

De cate tratamente voi avea nevoie?

Ne actualizam in mod regulat tehnologia IPL, asigurandu-ne ca sesiunile de tratament sunt mentinute la minimum si ca rezultatele sunt intotdeauna obtinute. In medie, va puteti astepta sa efectuati de la 8 pana la 12 tratamente in functie de zona tratata, statusul hormonal, de tipul de par si piele si cel mai important de respectarea indicatiilor specialistilor.

Parul va creste vreodata inapoi in zonele tratate?

IPL functioneaza prin distrugerea foliculului de par in timpul fazei sale de crestere activa. Odata ce foliculul de par a fost distrus, acesta nu mai poate produce par, astfel incat nu va mai creste parul. Uneori pot exista cativa foliculi de par care au fost „adormiti” de lumina, astfel incat ar fi nevoie de tratamente suplimentare. Foliculii care nu se afla in faza de crestere activa nu pot raspunde la tratament. In timpul unui curs cuprins intre 8 si 12 tratamente, este de asteptat ca majoritatea, daca nu toti foliculii activi sa fie distrusi. Se recomanda, de asemenea, sesiuni de intretinere a tratamentului o data la 6 luni sau un an pentru mentinerea rezultatelor.

Exista ceva ce nu pot face intre tratamente?

Nu puteti indeparta parul din folicul in timp ce efectuati tratamentul cu IPL. Aceasta include epilarea cu ceara si smulgerea zonei tratate, deoarece va elimina radacina parului si aceasta este ceea ce incercam sa distrugem. De asemenea, nu puteti aplica creme de indepartare a parului sau de albire in timp ce primiti tratamentul IPL, deoarece aceste creme si inalbitori afecteaza suprafata pielii si este posibil ca zona sa se inflameze, sa fie dureroasa sau, in cel mai rau caz, sa devina pigmentata. Cremele de indepartare a parului contin substante chimice care pur si simplu topesc parul vizibil la suprafata pielii, provocand iritatii si inflamatii. Poti sa te razi ori de cate ori doresti. Va recomandam cu tarie utilizarea unui SPF fizic cu o protectie minima de 40 in zonele faciale si alte zone expuse la lumina UVA si UVB in timpul tratamentului.