Microneedling

Microneedlingul este o procedura cosmetica minim invaziva care este utilizata pentru a trata problemele  pielii prin productia de colagen. Cunoscut si ca terapie de inductie a colagenului, acest tratament ii poate ajuta pe cei care doresc sa reduca aparitia cicatricilor de acnee si a vergeturilor.

Este, de asemenea, utilizat in anumite proceduri anti-imbatranire, cum ar fi pleoapele cazute si petele solare. De asemenea, studiile au aratat potentialele beneficii ale microneedlingului in promovarea cresterii parului. Puteti fi candidatul ideal pentru aceasta procedura daca sunteti sanatos si aveti anumite problem ale pielii care nu au raspuns la tratamentele la domiciliu sau la alte tipuri de proceduri dermatologice.

Microneedling-ul functioneaza prin incurajarea pielii sa produca mai mult colagen. Ideea este ca intepaturile din procedura provoaca leziuni usoare pielii si ca pielea raspunde prin crearea de tesut nou bogat in colagen.

Acest nou tesut de piele este, la randul sau, mai uniform ca ton si textura. Este normal ca pielea sa piarda colagen prin varsta sau rani. Incurajand pielea sa faca tesut nou, este posibil sa existe mai mult colagen pentru a ajuta pielea sa fie mai ferma.

Beneficii:

– Piele lipsita de stralucire

– Probleme ale parului si alopecie

– Foto-imbatranire

– Riduri si linii fine

– Pori mariti

– Pete pigmentare

– Cicatrici si cicatrici post-acneice

 

Contraindicatii:

– Acnee active

– Alcool in sange

– Alergie la oricare din componentele din serurile folosite

– Boli autoimmune

– Tulburari de coagulare a sangelui

– Zonele tratate cu botox

– Cancer

– Diabet

– Perioada de sarcina si alaptare

– Hipersensibilitate a pielii

– Dupa o interventie chirurgicala de orice tip

– Administrarea de medicamente care au impact asupra pielii precum: pastille pentru rejuvenarea pielii cu collagen, acid hyaluronic (perioada de pauza trebuie sa fie de minim de 4-6 saptamani

– Izotretinoin (Retin A si vitamin A) perioada de pauza trebuie sa fie de 6 luni.

– Administrarea de anticoagulante.