Aspectul de “coaja de portocala” pare inevitabil atunci cand esti femeie, oricat de slaba ai fi.

Dar ce este celulita? Este la fel ca grasimea? Chiar daca este ceva obisnuit, este posibil sa nu traiti cu ea si sa nu va dati batute in combaterea ei.

I: Ce este celulita?

R: Ati putea crede ca celulita se refera la cantitatea de grasime pe care o aveti, dar vedem celulita la persoanele slabe, cu greutate normala si supraponderale.

Cu totii avem celule grase in compartimentele de sub piele care cresc in timp datorita hormonilor, stilului de viata si dietei. Pe masura ce se intampla acest lucru, corzile dure si fibroase care va conecteaza pielea la muschii dvs. trag in jos pe piele pe masura ce grasimea impinge in sus. Acest lucru creeaza o suprafata neuniforma, indoita. Acest aspect apare cel mai frecvent pe coapse, solduri si fese.

I: Este mai probabil ca anumite persoane sa aiba celulita?

R: Stim ca varsta, ereditatea si stilul de viata pot predispune pe cineva la celulita.

Este mai probabil sa aveti daca:

  • Cineva din familia ta are
  • Esti mai in varsta (pielea isi pierde elasticitatea pe masura ce imbatranesti, facand schimbarile de suprafata mai vizibile)
  • Ai avut un copil sau ai trecut prin pubertate (se crede ca estrogenul joaca un rol)
  • Ai un stil de viata sedentary
  • Mananci o dieta nesanatoasa bogata in grasimi si carbohidrati

Mai putin de 10% dintre barbati au celulita. Tesutul fibros al barbatilor este mai puternic si structurat astfel incat este mai probabil sa tina grasimea in loc sa o impinga spre suprafata. Barbatii au si testosteron, care ajuta la limitarea grasimii corporale; femeile au estrogen, ceea ce ajuta la depozitarea grasimilor.

I: Puteti evita celulita cu modificari ale stilului de viata?

R: Nimic din ceea ce faceti nu va poate garanta ca nu veti avea celulita. Dar exista lucruri care va pot ajuta sa o evitati sau sa o limitati:

  • Faceti miscare regulat.
  • Evitati alimentele procesate.
  • Evitati alimentele bogate in grasimi si zaharuri rafinate.

I: Terapia cu vacuum functioneaza pentru combaterea celulitei?

R: Un mic studiu din 2014 a constatat ca terapia cu vacuum este un tratament eficient pentru celulita, deoarece stimuleaza drenajul limfatic si microcirculatia. Rezultatele au indicat faptul ca aplicarea terapiei de 10 ori pe fiecare picior pentru aceasta durata a fost „eficienta si sigura pentru scaderea” celulitei.